zaterdag 31 augustus 2019

Zet je cultuurseizoen in met een geflipte kruising tussen toneel en cabaret.

Actrice Pascale Platel, radio- en tv – presentatrice Roos Van Acker en zangeres Nele Van den Broeck maken een ménage à trois, een voorstelling over de liefde, over afscheid nemen, en de pijn die het kan meebrengen. Een gedurfde keuze.
De kiemen van hun voorstelling werden gelegd in Cultuurcentrum Halle, toen de drie pittige dames, zeg maar gerust drie zotte dozen, giechelkonten, om tien uur in den ochtend erotische teksten moesten voorlezen. Ze staken de koppen bij elkaar en maakten ‘Totdatzeerdoet, een geflipte kruising tussen toneel en cabaret. Wat volgt is een lappendeken van waargebeurde verhalen.
Ze leggen de lat hoog. De drie dames weten ongelooflijk veel vaart en schwung in hun opvoering te steken. Veel gevoel voor humor, ook. ‘Totdatzeerdoet’ levert een energiek, flitsend toneel op. De verhalen zijn meeslepend, de muziek van Nele Van den Broeck zorgt dat het allemaal fris en levendig blijft. De vertolking mag er zijn. Spitsvondigheden. Grappig, maar finaal ook ernstig. Het scenario neemt geregeld een verrassende bocht.
Het is ruim een uur, op enthousiasme voortgedreven roetsjbaanrit door het (liefdes)leven van de drie dames. Wie zonder vooroordelen kijkt, ziet knappe acteerkunsten van Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck.

(bron: Pieter De Valkenaere – foto’s © Danny De Lobelle)

Op vrijdag 27 september te ontdekken op ons podium!